Hoe maak ik een goede landing page?

landing page

In mijn vorige blog vertelde ik wat een landing page is en waarom calls to action op deze pagina’s zo belangrijk zijn. De achterliggende reden is dat je website eigenlijk maar één doel heeft: bezoekers veranderen in klanten. Goede calls to action zijn echter niet de enige manier om potentiele klanten over de streep te trekken. Een goede slogan, mooie afbeeldingen en sterke teksten dragen ook bij aan behalen van conversies, maar de call to action is koning en zet de conversie pas echt in werking. Vandaag vertel ik waar je aan moet denken wanneer je een landing page maakt, te beginnen met het aller, aller, aller belangrijkste element, de call to action:

 

Geef me aandacht

Goed zichtbaar. Een CTA moet goed en direct zichtbaar zijn. Een in-your-face-knop die de bezoeker vertelt dat hij jouw product móét hebben. Een CTA staat dus niet verstopt in een (lange) tekst, of ergens onderaan de pagina waar je komt na het lezen van een lang tekst. Nee, de gebruiker moet de CTA in één oogopslag kunnen zien. Om erachter te komen of de bezoeker hem ook direct ziet, kun je een heatmap Hiermee kun je zien waar bezoekers scrollen en op welke knoppen zij drukken op je pagina. Als blijkt dat je bezoekers meer op knoppen aan de linkerkant van het scherm klikken, maar je CTA’s staan allemaal aan de rechterkant, dan zou het verstandig kunnen zijn om je CTA’s naar de linker kant van de pagina te verplaatsen.

beforeafter
Na een A/B-test bleek dat de groene knop voor 35,18% meer conversie zorgt. (bron: unbounce.com)
 

SCHREEUW OM AANDACHT: zorg ervoor dat je CTA’s opvallen. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is om de knoppen in een contrasterende kleur te maken. Is de hoofdkleur van je website blauw? Gebruik dan oranje. Dit is niet de enige manier om je CTA’s op te laten vallen. Wat je ook kunt doen is een pijl naar je knop laten wijzen, zodat de bezoeker naar de knop wordt gestuurd. Dit is een agressieve manier om een conversie af te dwingen, wat door sommigen als opdringerig ervaren kan worden, maar in sommige gevallen kan het zeker werken.
Ben je benieuwd en wil je weten of dit werkt op jouw website, dan zou je dit kunnen testen met een A/B-test, waarbij bezoekers een versie met, of zonder pijl te zien kunnen krijgen.

Ik blijf er op hameren, maar zorg er voor dat je CTA’s goed zichtbaar zijn op je landing page. Zonder CTA heb je geen conversie en ga je deze ook niet krijgen. Het optimaliseren van je CTA’s is het belangrijkste wat je kunt doen. Test dus ook regelmatig of ze (nog) werken met een A/B-test of met heatmaps. Een CTA werkt trouwens nog beter als het in een goed design is verwerkt.

 

Zorg voor een aantrekkelijk design

Wanneer je iemand ziet die er onverzorgd uitziet, ben je minder snel geneigd om met diegene zaken te doen. Vergeet niet dat een eerste indruk al in een halve seconde wordt gevormd en het lastig is om deze te veranderen. Dit geldt ook voor websites. Een landing page kan staan of vallen bij de gemaakte designkeuzes. Het design, of ontwerp, is het eerste wat de bezoeker ziet, dus het is een must om ervoor te zorgen dat het uitstraalt wat je wil dat dat bedrijf uitstraalt. De tijd dat men een website zag als een handigheidje voor meer informatie is voorbij: 95% van de meningen over een bedrijf worden gevormd door het design van de website. Je kunt een aantal dingen in acht nemen om te zorgen dat het design van je website als aantrekkelijk wordt ervaren, want niemand moet je website wegklikken voordat ze hebben gelezen wat je ze wil vertellen.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn tekst lezen?

Het internet staat vol teksten, maar juist die van jou vertelt wat een bezoeker écht moet weten. Het zou zonde zijn als hij het niet leest en verder scrollt zonder de informatie tot zich te nemen. Kon je de bezoeker maar overhalen tot het lezen van je bericht… Dat kan! Je hebt slechts een goed geschreven titel nodig. Veel mensen denken dat een titel slechts de kers op de taart is, maar dat klopt niet. De titel is niet de kers, maar de taart. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij het verzinnen van een titel is: zou ik verder willen lezen na het lezen van deze titel? Een goede vuistregel is dat een titel niet langer moet zijn dan één zin. Is de titel te lang, dan kan de bezoeker afdwalen. Wees dus kort en bondig en probeer de aandacht te trekken.

 

clickbaitzuigt
Dit is een klassiek voorbeeld van clickbait. Doe dit niet.

 

Een goede titel schrijven is een hele kunst. Gebruik echter geen clickbait-titels als: “Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar knikkers wanneer je deze foto’s ziet. Vooral nummer 7 zal je shockeren!”. Dit werkt juist averechts en zorgt voor irritatie. Misschien is eht tegenwoordig een wat gedateerd medium, maar over het algemeen worden in kranten erg goede titels gebruikt. Kranten leven van de artikelen die zij de lezer aanbieden, dus deze moeten gelezen worden. Vaak scan je als lezer eerst over de titels en besluit je dan of de titel je aanspreekt of niet. Spreekt de titel je aan, dan lees je verder. Spreekt het je niet aan, dan lees je het niet. Mocht je dus inspiratie op willen doen, dan zou ik kranten, of nieuwssites adviseren om te kijken hoe zij het aanpakken.

 

Wees duidelijk over je product.

Aangezien een landing page niet de homepage is, kun je hier meer tekst gebruiken om je product te beschrijven. Het is van belang dat je duidelijk bent en je niets aan de verbeelding overlaat, doe je dit wel, dan geeft het de lezer een kans om te twijfelen over het product, waarop hij de pagina kan verlaten zonder het product af te nemen. Vertel dus duidelijk wat de voordelen van het product zijn, hoe en hoevaak het onderhouden moet worden, waar het te krijgen is, wat de klant precies krijgt wanneer zij het product gebruiken/kopen, etc. Zorg dat je verhaal compleet is, maar niet te lang. Niemand heeft zin om een lange tekst te lezen. Om een tekst korter te laten lijken en bezoekers hun aandacht te houden, kun je afbeeldingen of foto’s te gebruiken op je landing page.

 

Gebruikt relevante afbeeldingen, maar vermijd stock images.

stockimage
Afbeeldingen gebruiken op je landing page is aan te raden, maar gebruik alsjeblieft geen stock images. Naast dat stock images te duur zijn, werken ze ook niet. Stel dat je een bedrijf hebt dat elektronica verkoopt. Je hebt iedere week een ander product in de aanbieding en deze week zijn de harde schijven aan de beurt. Vooral de harde schijven met grote opslag zijn deze week extra voordelig. Je maakt een landing page om de harde schijven aan te prijzen en je komt er achter dat je een foto nodig hebt om de tekst te versterken. Je bent een professioneel bedrijf dat grote harde schijven verkoopt, dus dan zou bovenstaande stock image prima aan je eisen voldoen, daarnaast is de harde schijf op de foto extra groot qua formaat, grappig toch? Je klant vindt van niet. Stock images zien er vaak te gemaakt uit en daarnaast zijn de mensen te perfect. Zo gaat het er in het echt niet aan toe. Daarnaast lijken de mensen op de foto vaak niet op de mensen die echt werkzaam zijn bij het bedrijf.

De beste foto’s die je kunt gebruiken zijn zelf geschoten foto’s. Laat de bezoekers zien wie er achter het bedrijf zit, zodat ze zien dat ze zaken doen met een mens. Natuurlijk zijn de foto’s niet zo “perfect” en “clean” als stock images, maar ze zien er stukken natuurlijker uit en zijn veel persoonlijker. De belangrijkste reden is echter dat een eigen foto 35% meer conversie oplevert. De investering is in het begin misschien iets groter, maar dit betaalt zichzelf later ruimschoots terug.

 

Hieronder nog wat tips voor foto’s die je op je landing page kunt gebruiken:

bestnonstockimage

Bij ons is het werk altijd een feestje.

1. De afbeelding toont je product/service terwijl het wordt gebruikt.
2. Geef mensen een voorbeeld van wat ze krijgen wanneer ze je product gebruiken. Bijvoorbeeld een te gek feestje wanneer ze de beste hits afspelen via de speakers die jij verkoopt.
3. Laat een transformatie zien. Bijvoorbeeld bij anti-rimpel crème: voor gebruik heb je veel rimpels, maar na het gebruik van jouw product krijgt de gebruiker de huid uit hun tienerjaren weer terug.
4. Zorg voor contrast. Een fletse foto wordt als opvulling gezien. Zorg dat de foto er uitspringt, net zoals jouw product boven die van de concurrentie. Wees trots op wat je laat zien.
5. Laat de foto relevant zijn. Heb je een mooie foto van een voetbal, maar verkoop je scharen? Gebruik hem dan niet. Zorg ervoor dat de foto je verhaal versterkt. Een foto zonder context zorgt er voor dat een gebruiker onnodig moet scrollen en zijn interesse verliest.

Goed, je hebt een pakkende titel, een goede tekst en mooie foto’s, maar toch brengt je landing page geen, of niet genoeg conversies. Dat kan aan meerdere dingen liggen, maar er is één ding dat me steeds meer opvalt en simpel te vermijden is.

 

Je vraagt te veel van de klant

Je hebt vast weleens gehad dat je iets online wilde bestellen, maar dat je er gaandeweg achter kwam dat je veel te veel stappen moest ondernemen voor je je bestelling kon afronden. Vraag daarom alleen om wat je écht nodig hebt om een verkoop te maken. Veel bedrijven vragen om informatie die ze niet echt nodig hebben. Je hebt bijvoorbeeld niet de NAW-gegevens van de gebruiker nodig wanneer je een gratis E-book aanbiedt. Natuurlijk is het handig voor marketingdoeleinden om deze informatie in je bezit te hebben, maar iemand die online koopt wil zonder al te veel moeite een product aanschaffen, anders waren ze wel naar de winkel gegaan. Ik heb redelijk vaak een product elders gehaald omdat het bestelproces onnodig lang duurde.

 

Conclusie

Een landing page moet aan een aantal eisen voldoen, en het kan lastig zijn om een goede landing page te maken als je hier geen ervaring mee hebt. Het is zeker aan te raden om een copywriter in te huren om de teksten te schrijven, want dan kunnen ze search engine optimized (SEO) worden geschreven. Hierover vertel ik meer in mijn volgende blog. Mocht je niet zeker zijn of je landing page voldoet aan de eisen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan zal ik hem voor je doorlopen en je (indien nodig) voorzien van advies.